Тритикале 

Тутанхамон тритикале

Тритикале Тутанхамон тритикале
Просмотров: 327
Отзывов: 0
Описание

ТУТАНХАМОН

ЯЧМІНЬ ОЗИМИЙ - ДВОРУЧКА

Сортовласник — Миронівський інститут пшениці імені В.М.Ремесла УААН. Занесений до реєстру на 2009 рік для Лісостепу, Степу

Автори: І.А., Шубенко. Н.П.Шубснко, В.В.Моргун, Г.И.Кузьменко.

Сорт створений методом індивідуального добору з мутантної популяції Паллідум 77 (НЕС 0,005%).

· Сорт-дворучка

· Зимостійкість вища за середню

· Добре кущиться за пізніх сходів восени і ранньою весною

· Найвища урожайність у державному сортовипробуванні становила 93,6 ц/га.

· Середньостиглий

· Сєредньорослий

· Посухостійкий

· Стійкість де борошнистої роси і смугастого гельмінтоспоріозу — 7-8 балів

· Стійкість де вилягання — 7-8 балів

. Кормового призначення. Вміст білка 13,5-14,5%. Маса 1000 зерен 43,2-46,4г.

. Різновидності паллідум. Колос шестирядний, середньої довжини (7-8 см), циліндричної форми, середньої щільності, колір солом'яно-жовтий. Ості довгі, зазубрені, під час наливу зерна кінчики мають слабке атоиіанове забарвлення, солом'яно-жовті. Колоскова луска вузька, ланцетовидна, нервація слабо виражена. Перехід квіткової луски в ость поступовий. Основна щетинка зерна коротковолосиста. Кущ напіврозлогий. Зернівка видовжено-еліптичної форми, солом'яно-жовта.

.

Місце в сівозміні. Кращими попередниками для ячменю озимого вважаються ті культури, які менше засмічуютьі ущільнюють грунт ти залишають більше вологи і поживних речовин. У Степу кращими попередниками є кукурудза, а також просапні, зернобобові та баштанні культури. У Лісостепу і Поліссі кукурудза, цукровий буряк, картопля та інші просапні і зернобобові культури під які вносили добрива.

Обробіток ґрунту. У Лісостепу ефективною є оранка або поверхневий обробіток залежно від попередників, строків звільнення поля, зволоження грунту. За умов достатнього зволоження і звільнення поля від попередників не менше, як за 20-30 днів до сівби озимих проводять оранку не пізніше як через 7-10 днів після лущення. Після гороху і пізніх попередників, особливо за недостатнього зволоження ефективним є поверхневий обробіток.

Удобрення. У Лісостеповій зоні під ячмінь озимий рекомендується вносити NPKв Закарпатті NPK,у зоні Полісся NPKНорми добрив зменшують після кращих попередників і підвищують після стерньових і кукурудзи. Фосфорно-калійні добрива вносять під основний обробіток грунту. Азотні добрива при вирощуванні після гірших попередників доцільно вносити у два прийоми — половину норми під культивацію і половину для підживлення навесні у фазу кущення.

Підготовка насіння до сівби. Сівба проводиться очищеним, високоякісним, кондиційним за всіма параметрами насінням. Перед сівбою його протруюють використовуючи Вітавакс 200ФФ 2,5-3,0.1 на тону зерна, Байтан Універсал 2кг/т, Раксіл 0,4кг/т, Реал 0,2кг/т та ін. При виборі препарату для протруювання необхідно враховувати спектр його дії, очікуване ураження хворобами, погодні умови, реакцію рослин на даний препарат, ціну та інше. '

Строки сівби.. Оптимальні строки сівби: осінній — перша половина першої декади жовтня, весняний — дуже ранній з початком польових робіт. Дворучки можна сіяти восени й навесні, які восени сильно переростають висівають на 5-7 днів пізніше бід типово озимих сортів ячменю. Біологічною особливістю дворучок є те, що восени вони пізніше закінчують вегетацію, а весною раніше її відновлюють. Це дає їм змогу краще розвинутись при пізніх сходах. Дворучки, що пізно висіяні можуть зійти навесні і добре розкущитися.

Норми висіву. На родючих і добре підготовлених грунтах з достатньою кількістю вологи можна застосовувати менші норми висіву. При запізненні з сівбою і погіршенні умов вирощування норму висіву необхідно збільшувати. На полях з низькою культурою землеробства застосовують традиційно рекомендовані норми висіву 4,5-5,0 млн схожих насінин на гектар, або 450-500 насінин на 1 мг.

Глибина загортання насіння. В зоні Полісся і Лісостепу Західної України, яка характеризується достатнім зволоженням грунту, оптимальна глибина сівби становить 3-4см, а при недостатній вологості верхнього шару грунту 4-5см.

Догляд за посівами. Навесні площу ячменю озимого необхідно заборонувати і внести азотні добрива. Для боротьби з бур'янами дозволено вносити на ячмені озимому Агрітокс, Базагран, Гранстар, 2,4Д, Ковбой. Кросс, Гроділ, та інші.

Збирання врожаю краще проводити при повній стиглості прямим комбайнуванням і тільки посіви з великою кількістю підгонів доцільно збирати роздільно.

Фотографии
Характеристики
Параметр Показатель
Тип Неопределено
Вегетационный период Неопределено
Высота растения Неопределено
Устойчивость к полеганию Неопределено
Устойчивость к вредителям
Устойчивость к болезням
Год регистрации Неопределено
Культура
Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв


Забыли пароль? Регистрация