Новости

Мінагрополітики напрацьовує програми допомоги фермерам на маточне поголів‘я свиней

Мінагрополітики напрацьовує програми допомоги фермерам на маточне поголів‘я свиней
Для ефективного розвитку українського свинарства необхідні дві умови - державна підтримка та розширення ринків збуту. Зараз Мінагрополітики працює над програмами допомоги фермерам у галузі свинарства, повідомив виконуючий обов‘язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час вітального слова на щорічному бізнес-форумі "Зерно. Свині. М‘ясо - 2024".

За його словами, щорічний приріст в галузі складає лише 3-4 %. Необхідно прискорювати нинішній приріст поголів‘я і зробити цей процес незворотнім.

"Щоб свинарство вийшло на новий рівень розвитку, треба забезпечити виконання двох умов. Перша - державна підтримка фермерів. І зараз Мінагрополітики працює над програмами щодо надання допомоги на маточне поголів‘я свиней. Друга - розширення ринків експорту. Зокрема, європейських і Південно-Східної Азії", - підкреслив Тарас Висоцький.

Як зазначив виконуючий обов‘язки Міністра, потенційний агровиробник свинини має розуміти, що матиме системну підтримку держави протягом 5-7 років, а згодом - ринки збуту продукції за кордоном. Це стимулюватиме інвестиції в галузь.

Крім того, Тарас Висоцький зазначив, що виробництво м‘ясної продукції з доданою вартістю - це також вклад у розвиток економіки і забезпечення Сил оборони.

"Запровадження програм, які дозволятимуть виробляти більше харчових продуктів з доданою вартістю, приміром, м‘ясної продукції, - це вклад у розвиток економіки і забезпечення Сил оборони. Нам необхідна стала продовольча безпека для забезпечення харчовими продуктами українців і ЗСУ", - зазначив Тарас Висоцький.

Він нагадав, що український агросектор займає велику частину в економіці держави і є одним з основних експортоутворюючих галузей у державному бюджеті. Мінагрополітики підготувало Стратегію розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на період до 2030 року, одне із завдань якої - підтримка внутрішньої і світової продовольчої безпеки та нарощування виробництва продукції з доданою вартістю.

Також збільшення виробництва продукції з доданою вартістю - це і вклад у енергетичну безпеку України та розвиток сільських територій. Тарас Висоцький додав, що парламент підтримав у цілому законопроект № 3356-д щодо обов‘язковості використання 5 % частки біоетанолу в рідкому автопаливі з 1 травня 2025 року. Він зазначив, що біоетанол виробляється, в тому числі, з кукурудзи. А біометан - це змішування різних видів органічних добрив у тваринництві з соломою і силосом.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация