Новости

Україна вперше відправляє соняшникову олію в рамках гуманітарної ініціативи "Grain from Ukraine"

Україна вперше відправляє соняшникову олію в рамках гуманітарної ініціативи "Grain from Ukraine"
Україна вперше відправляє соняшникову олію в рамках гуманітарної продовольчої ініціативи "Grain from Ukraine". 2453,26 тонн олії призначено для 5-х держав Африки - Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина.

За словами заступника Міністра агрополітики Маркіяна Дмитрасевича, цього року Україна розширила номенклатуру гуманітарних вантажів.

"Ми виконуємо місію нашої країни, забезпечуємо продовольчу безпеку у світі. І розширюємо гуманітарні товари, як було оголошено Президентом України Володимиром Зеленським під час другого саміту "Grain from Ukraine". Ми постачаємо не лише зерно, а і кукурудзу, горох, а тепер вже і соняшникову олію. Ця олія буде відправлена контейнерами з портів Великої Одеси", - зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Т.в.о. директора Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні, Маріанна Ворд, повідомила, що в рамках "Grain from Ukraine" відправлено понад 200 тис. тонн аграрної продукції. На сьогодні до ініціативи "Grain from Ukraine" приєдналося багато країн донорів. Зокрема, Австрія, Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Швеція та Люксембург.

Маркіян Дмитрасевич підкреслив велику роль Всесвітньої продовольчої програми ООН також і у підтримці українців з прифронтових територій та внутрішньо переміщених осіб. Він зауважив, що найближчим Україна передасть на переробку Всесвітній продовольчій програмі зерно попередніх врожаїв для вироблення макаронних виробів і хліба. Ці товари будуть направлі мешканцям прифронтових територій.

Участь у відправці гуманітарного вантажу олії взяли також Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо, Радник з питань продовольства, сільського господарства та рибальства Посольства Данії в Україні Пол Якуб Ерікструп, радник з питань сільського господарства Посольства Французької Республіки в Україні Жан Лянот.

Загалом в рамках ініціативи "Grain from Ukraine" було відправлено 10 суден із понад 200 тис. тонн аграрної продукції до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану, Палестини.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация