Новости

Україна досягла суттєвих результатів у впровадженні цифрових рішень для державного управління в агросекторі

Україна досягла суттєвих результатів у впровадженні цифрових рішень для державного управління в агросекторі
Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня взяв участь у 34-й Регіональній конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) для Європи, що проходить 14-17 травня в Італії.

Під час виступу на засіданні заступник Міністра агрополітики наголосив, що одним з ефективних способів забезпечення сталої глобальної продовольчої безпеки є впровадження цифрових рішень у процеси державного управління. Зокрема, в агросекторі. В цьому, питанні навіть попри російську агресію Україна досягла суттєвих результатів.

"Мінагрополітики спільно зі Світовим банком запровадило Державний аграрний реєстр, де вже зареєстровано понад 150 тисяч сільгоспвиробників. Через ДАР агропідприємці можуть подати заявки на понад 47 програм з підтримки. Також було запущено Єдину державну електронну систему управління галуззю рибного господарства (е-Риба). Через цю систему здійснюється регулювання та контроль рибальської діяльності, видача дозволів, моніторинг рибальських суден, збір статистичних даних з питань рибальства та аквакультури", - зазначив Віталій Головня.

"Міністерство аграрної політики та продовольства створює розширену цифрову екосистему, яка охоплює весь аграрний сектор України. Такі кроки в цифровізації будуть забезпечувати раціональне використання природних ресурсів", - підкреслив заступник Міністра.

Крім того, Віталій Головня повідомив, що Мінагрополітики забезпечує процес цифровізації державних послуг в агросекторі. Зокрема, створює публічні єдині електронні реєстри.

Під час візиту Віталій Головня також провів низку двосторонніх зустрічей з учасниками Конференції - представниками профільних міністерств, йдеться в повідомленні Мінагро.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация