Новости

Ціни на зерно зростають на тлі ослаблення національної валюти та зниження фрахту в українських портах на тлі нарощування вивезення зерна за новим зерновим коридором

Ціни на зерно зростають на тлі ослаблення національної валюти та зниження фрахту в українських портах на тлі нарощування вивезення зерна за новим зерновим коридором
Закупівельні ціни на зернові минулого звітного тижня зросли по більшості позицій у портах Дунаю та Великої Одеси. При цьому на лінійних елеваторах ціни залишалися більш-менш стабільними, трохи подорожчала лише кукурудза.
Зростання цін у портах зумовлене переважно браком "білого" зерна у трейдерів та їх бажанням оперативно його придбати на тлі масових перевірок силовиками експортних компаній та терміналів у портах.
В останні тижні трейдери повідомляють про активізацію боротьби поліції та податківців із нелегальним експортом зерна та олійних, що паралізувало відвантаження з портів Дунаю та Великої Одеси.
У портах на підприємствах з перевалки та експорту зерна проведено масштабні обшуки та перевірки документів у рамках розслідування схем незаконного вивезення зерна. Також податкова інспекція заборонила постачання в порт вантажів ТТН фірм, підозрюваних у незаконному експорті.
Крім того, зростанню цін сприяло невелике ослаблення національної валюти та зниження фрахтових ставок з українських портів на тлі нарощування вивезення зерна за новим зерновим коридором. В уряді повідомили, що із портів Чорного моря новим коридором у серпні-вересні вдалося вивезти близько 700 тис. тонн зерна.

Торгівля у напрямі західного кордону залишається складною. Аграрії та трейдери наголошують на жорстких вимогах до супровідних документів, особливо ветеринарних сертифікатів. Також наголошуються численні випадки відмови західноєвропейських операторів та трейдерів від купівлі зерна за раніше укладеними контрактами на тлі зміни цінової кон’юнктури.

Детальніше в АГРО+Зерно.
Потрібні ціни на зернові та інформація про тенденції на ринках?
Пишіть: [email protected]
Телефонуйте: +380 675964652 (WhatsApp, Viber, Telegram).
Середні закупівельні ціни на зернові

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация