Новости

Молочники домовилися про співпрацю з Європейською молочною асоціацію

Молочники домовилися про співпрацю з Європейською молочною асоціацію
Спілка молочних підприємств України (СМПУ) та Європейська молочна асоціація (EDA) домовилися про співпрацю. 9 травнясторони підписали Меморандуму порозуміння між об‘єднаннями.

EDA та СМПУ визначили ключові напрямки співпраці:

• підтримки вільної торгівлі молочними продуктами та захист інвестицій в Україні

• підтримка DCFTA (Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС) та переговорів щодо вступу до ЄС

• довгострокова інтеграція українського молочного сектору до єдиного європейського ринку через спільну "дорожню карту"

• створення переліку "молочних потреб України" в контексті "Швидкої оцінки збитків та потреб" ЄС в рамках "Ukraine Facility"

• розбудова та зміцнення комунікації та зв‘язків у форматі Україна-ЄС для обміну найкращими практиками підвищення продуктивності та якості на рівні виробництва, стимулювання попиту та підвищення обізнаності на рівні споживачів, а також для обміну досвідом щодо відповідної законодавчої бази, торговельних та маркетингових стандартів, що стосуються молочної галузі

• старт діалогу між Україною та ЄС щодо шляхів інтеграції українського молочного сектору та сільського господарства в рамках дискусій про рамки інтеграції України до майбутньої Спільної аграрної політики ЄС (CAP27).

Як зазначив виконавчий директор СМПУ Арсен Дідур, цей Меморандум - тільки перший крок. Головне - це напрацювання тієї дорожньої карти, якою буде рухатися молочний сектор України до інтеграції в європейську лактосферу. Цей шлях досить не простий, але український бізнес до цього готовий і готовий відповідати тим вимогам і стандартам, які є в ЄС, щоб разом бути сильнішими та успішнішими.

"Для нас, як для українського бізнесу, який працює в молочній промисловості, важливо мати перспективу. Для європейських партнерів важливо розуміти, чи відповідаємо ми як бізнес європейським цінностям і принципам. Маю надію, що у нас вибудувався той рівень довіри один до одного, який дозволяє підписати цей Меморандум.

Український молочний бізнес вже 10 років робить свій внесок в процес євроінтеграції. Тому підписання Меморандуму є логічною ланкою у русі українського молочного бізнесу у велику європейську молочну родину", - наголосив Дідур.

Президент Європейської молочної асоціації Джузеппе Амброзі зауважив, що лібералізація молочної торгівлі в Європі допоможе українській молочній галузі залишатися на плаву та експортувати свою продукцію.

"Наша співпраця з СМПУ та європейською асоціацією молочників почалася дуже давно, ще до російських атак на Україну. Наше спільне дослідження підкреслює позитивний ефект і довготривалу інтеграцію українського ринку в Європейську лактосферу. Іншими словами, ми говоримо про двосторонній підхід і підкріплення таких торговельних відносин, які могли би бути між Україною та Євросоюзом на основі поглиблених зв‘язків та автономної торгівлі, а також інвестицій" - наголосив Амброзі.

За словами генерального секретаря Європейської молочної асоціації (EDA) Александра Антона, 50% молочних компаній України експортують молочну продукцію до Європи, 58 підприємств експортують до Швейцарії та мають підписані угоди з Китаєм.

"Підписаний Меморандум звільнить Україну від перешкод і дасть можливість експортувати ще більше продукції до ЄС. Ми в свою чергу, на основі вільної угоди, підтримаємо інтеграцію України на ринок Європи без квот, без меж та без митних зборів, що є дуже важливо", - зазначив Антон.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация