Новости

USAID Harvest передбачає 250 млн USD підтримки виробникам зерна в Україні найближчі 5 років

USAID Harvest передбачає 250 млн USD підтримки виробникам зерна в Україні найближчі 5 років
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало нову програму підтримки аграріїв України, що передбачає фінансування виробників зернових та олійних у сумі 250 млн USD протягом 5 років, повідомила 3 травня заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман під час офіційного відкриття проекту.

"Ми знаємо, що сільськогосподарський сектор України може диверсифікувати свій експорт та виробляти продукти високої вартості. Саме тому я оголошую запуск програми, яку ми називаємо USAID Harves, яка має на меті інвестиції в майбутнє сільськогосподарського сектора України", - заявила Коулман.

За словами Коулман, під час впровадження програми Harvest передбачається збільшення експорту агропродукції на 1,5 млрд USD та залучення додаткових 500 млн USD приватних інвестицій.

"Harvest - цей проєкт підтримує мікро-, малі- та середнього розміру господарства, що вирощують зернові, олійні, щоб вони збільшили виробництво та розширили ринки збуту, включаючи експорт, щоб вони могли продовжувати підтримувати економіку України", - сказала Коулман.

Коулман уточнила, що фінансування передбачене для всіх областей України, однак особлива увага буде спрямована на фронтові та прифронтові регіони.

"Ми розуміємо, наскільки складно, особливо для прифронтових громад, які заводять трактори та їдуть буквально по фронтових ділянках… Тобто ці регіони найбільше постраждали. Хоча наша програма буде працювати на всій території України, але ми будемо надавати особливу увагу прифронтовим територіям", - сказала Коулман.

Коулман також зазначила, що USAID зміщує фокус уваги на інши сегменти аграрного сектору України.

"Поки порти на Чорному морі були заблоковані, ми сконцентрувалися на збільшенні потужностей зберігання, організації альтернативних шляхів експорту агропродукції. Зі свого боку ми не жалкуємо про докладені зусилля, так як це інвестиція у стійкість. З відновленням роботи портів Чорного моря і виходом обсягів відвантажень на довоєнний рівень, наш фокус зміщується на допомогу Україні у підвищенні продуктивності і доданої вартості, щоб підтримати економічне зростання, податкові надходження, експортну виручку і створення робочих місць", - зазначила Коулман.

"Це допоможе українським фермерам вивести рівень виробництва на довоєнні показники. …Ми намагаємося підтримувати українську економіку", - сказала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк.

2 травня 2024 заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман та посол США в Україні Бріджит Брінк передали судно для потреб Адміністрації морських портів України.

1 травня заступниця адміністратора Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман прибула до Києва.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация