Новости

Внутрішній ринок кукурудзи продовжує зміцнюватися в ціновому плані

Внутрішній ринок кукурудзи продовжує зміцнюватися в ціновому плані
Внутрішній ринок кукурудзи знову трохи зміцнився у ціновому плані. Зростання цін відбувалося на тлі ослаблення національної валюти, більш-менш активного експортного ринку та лімітованої пропозиції товару від аграріїв. Експортні ціни знову трохи зросли.
Експортні ціни української кукурудзи продовжили зростання та досягли чотиримісячного максимуму через покриття коротких позицій, викликаних складною логістикою у поєднанні з обмеженими внутрішніми постачаннями. Дані щодо експорту сільськогосподарської продукції України за період з 1 по 15 квітня залишалися сильними, незважаючи на численні напади Росії на інфраструктуру глибоководних портів Чорного моря та деякі пошкодження, що уповільнюють внутрішні постачання.
Російські ракетні атаки та удари безпілотників продовжували завдаватися українській глибоководній частині Чорного моря. Український залізничний оператор зняв тимчасову заборону руху вантажів у порт Чорноморськ, один з основних експортних ринків сільськогосподарської продукції, після чергової хвилі нападів минулого тижня. Одеський порт, ще один український порт на Чорному морі, також зазнав нападу на початку цього тижня. Прибуття зерна відновило, але набагато повільніше, ніж тиждень тому. Багато операторів воліли не накопичувати зерно в силосах портових терміналів через атак росії, що продовжуються. Вони були готові закупити кукурудзу практично за будь-яку ціну і забезпечити своєчасне завантаження суден в українські порти.
"Кораблі, що заходять у порти, завантажуються практично з коліс. Навантаження зерна з вантажівок або залізничних вагонів прямо на судно в наші дні дуже поширене", - сказав один із українських трейдерів.
Закупівельні ціни трейдерів на кукурудзу на умовах СРТ, порти Рені/Ізмаїл за тиждень зросли на 4 долари/тонна.

Детальніше в АГРО+Зерно.
Потрібні ціни на зернові та інформація про тенденції на ринках?
Пишіть: [email protected]
Телефонуйте: +380 675964652 (WhatsApp, Viber, Telegram).
Середні закупівельні ціни на зернові

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация