Новости

Ціни на зелень помітно знизилися

Ціни на зелень помітно знизилися
Ціни на зелень на внутрішньому ринку в 2024 році помітно нижчі порівняно з 2023 роком, констатує в розмові з "Агро Перспектива" керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" (один з найбільших в Україні) Тетяна Попович.

Зокрема, за її словами, ціни на зелень на ринку Шувар зазнали помітного зниження.
Кріп подешевшав з 230 грн/кг до 160 грн/кг, зниження на 30,43%.

Зелена цибуля знизилась у ціні зі 115 грн/кг до 85 грн/кг, показавши зниження на 26,09%.
Петрушка впала в ціні з 200 грн/кг до 165 грн/кг, що нижче на 17,5%.

Найбільше подешевшав салат - зі 165 грн/кг до приблизно 105 грн/кг, або на 36,36%.
Таке зниження цін є результатом покращення умов виробництва та збільшення обсягів локального виробництва , відповідно пропозиція зелені на ринку є достатньою, а передумови для зростання ціни відсутні.

Попович зауважує, щоб зрозуміти цінову політику та чутливість споживачів до цін на зелень (цибулю, кріп, петрушку, салати) в Україні, варто враховувати кілька ключових факторів.

Сезонність: Ціни на зелень в Україні значно коливаються в залежності від сезону. У теплі місяці, коли зелень вирощується локально, її ціна зазвичай нижча. Взимку ціни зростають через необхідність імпорту або використання теплиць.

Джерело поставки: Локально вирощена зелень буде дешевшою порівняно з імпортованою, оскільки на неї не впливають вартість транспортування та імпортні мита.

Вид зелені: Різні види зелені мають різні виробничі витрати та ціни. Наприклад, листя салату може коштувати дорожче за кріп або зелену цибулю через складніші умови вирощування.

Чутливість споживачів до цін: Чутливість споживачів до цін на зелень може змінюватися залежно від їх доходів, сезону та персональних переваг. В Україні багато споживачів цінують свіжість та якість продукції, тому вони можуть бути готові платити більше за високоякісну місцеву зелень.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация