Новости

Експортні ціни на кукурудзу знову зросли на тлі великих закупівель імпортерами, включаючи Китай

Експортні ціни на кукурудзу знову зросли на тлі великих закупівель імпортерами, включаючи Китай
Внутрішній ринок кукурудзи знову трохи зміцнився у звітний час. Зростання цін відбувалося на тлі чергового послаблення національної валюти та зміцнення експортного ринку. Експортні ціни знову зросли на тлі великих закупівель української кукурудзи імпортерами, у тому числі китайськими.
Експортні ціни української кукурудзи продовжили зростання і досягли 2,5-місячного максимуму на тлі покращення зовнішнього попиту у поєднанні з обмеженими постачаннями фермерів. Слабка місцева валюта та складна логістика також надали підтримку цінам.
Ціни на кукурудзу на ринках призначення зросли. Котирування української кукурудзи на C&F Середземномор’я в Іспанії зручними партіями зросли.

Ціни на українську кукурудзу, що запитуються, каботажними суднами варіювалися від $199 до $201 за тонну з постачанням у квітні.

Закупівельні ціни трейдерів на кукурудзу на умовах СРТ, порти Рені/Ізмаїл за тиждень зросли на 5 дол. США/тонна.

Ціни попиту FOB Дунай на українську кукурудзу невеликими партіями розміром із судно типу coaster минулого тижня зросли на 6 доларів/тонна.
Ціни на кукурудзу на умовах FOB порт Констанца (Румунія) за тиждень зросли на 2 долари/тонна.

Експортні ціни на великі партії продовольчої пшениці у портах Констанца/Варна знову трохи зросли на тлі зміцнення котирувань на глобальних біржах. При цьому зростання було лімітоване тиском великої пропозиції з Росії.


Зернові термінали, розташовані в глибоководних портах Чорного моря, минулого тижня працювали нерегулярно через перебої в подачі електроенергії, оскільки росія продовжувала ракетні та безпілотні удари по південних регіонах України. У портах встановлені обмеження на енергоспоживання для кожного терміналу, але цих обсягів не вистачає для того, щоб зернові термінали могли нормально працювати та приймати вагони чи вантажівки, а також завантажувати судна. Деяким терміналам вдалося продовжити роботу завдяки придбаним раніше генераторам. Ситуація у портах Чорного моря покращилася після відновлення електропостачання.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация