Новости

Угорщина дозволила поставки українського цукру

Угорщина дозволила поставки українського цукру
Уряд Угорщини скасував заборону на імпорт українського тростинного, бурякового цукру, а також сахарози в твердому вигляді, повідомляє угорське видання Agroinform, рішення набуло чинності 10 жовтня. Зазначається, що постанова уряду Угорщини, до якої були внесені зміни, стосується транспортування деяких сільськогосподарських продуктів з України після 15 вересня 2023 року. Йдеться про перелік із 24 найменувань українських агротоварів, пише УНІАН.

16 квітня 2023 року Угорщина заборонила імпорт сільськогосподарської продукції з України. За офіційною версією, через іморт української продукції угорські фермери не могли збувати свою.

У травні 2023 року Угорщина не відкликала обмеження на агроімпорт з України. Натомість за скасування обмежень на аграрний імпорт з України з боку ЄС Угорщині був запропонований пакет допомоги.

У вересні 2023 року Угорщина пролонгувала заборону на поставки українського продовольства.

Як повідомляла "Агро Перспектива", 15 вересня збіг термін обмеження на еспортні поставки цукру з України.

Нагадаємо: Кабмін України заборонив на вивіз цього товару з 5 червня по 15 вересня 2023.
Пізніше уряд пом‘якшив обмеження і дозволив експорт цукру до Румунії - 20 тис тонн до 15 вересня 2023.

Після того, як Кабмін заборонив експорт цукру Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор" заявила, що введена Кабінетом міністрів 30 травня заборона на експорт цукру перешкоджатиме його виробникам виконати вже укладені експортні контракти, і позбавить їх валютної виручки.

На думку "Укрцукор", рішення уряду запровадити нульову квоту на поставки цукру за кордон з 5 червня до 15 вересня вдарить по галузі, оскільки частина наявного в країні цукру вже законтрактована, і через заборону виробники не зможуть виконати укладені контракти і вчасно відправити товар. Крім того, це вдарить по валютній виручці цукрових заводів.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация