Новости

USAID (АГРО) допоможе зрошенню на Полтавщині

USAID (АГРО) допоможе зрошенню на Полтавщині
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) допоможе розширити зрошення полів для органічного агровиробництва на Полтавщині, підтримавши модернізацію меліоративної мережі організації водокористувачів "Квітучі лани". Угоду про це підписали 14 березня.

Проект ОВК "Квітучі лани" став третім проектом з модернізації зрошення, який реалізується в Україні за сприяння Програми USAID АГРО. Таку ж підтримку отримали організації водокористувачів в Одеській та Черкаській областях. Загалом протягом 2024 Програма USAID АГРО планує реалізувати 14 таких проектів.

ОВК "Квітучі лани", яка заснована сільськогосподарським підприємством "Лан-Агро", що входить в структуру Агропродовольчої Групи "Арніка" (АПГ Арніка), завдяки підтримці Програми USAID АГРО проведе переоснащення насосної станції зрошувальної мережі в межах Омельницької громади Кременчуцького району. Очільник ОВК Олег Ворона зазначив, що це дозволить організації водокористувачів вдвічі збільшити площу поливу, підвищити обсяги виробництва органічної продукції на 20-35% залежно від культур, а також утричі зменшити вартість подачі води для зрошення.

Загалом на Полтавщині лише 2,3% сільгоспугідь охоплені зрошенням. Втім за словами Філіпа Проніна, очільника Полтавської ОВА, регіон має план збільшити ці площі.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)- це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

ОВК "Квітучі лани" - це перша в Україні організація водокористувачів, ставорена виробником органічної продукції. Засновник цієї організації водокористувачів - ТОВ "ЛАН-АГРО" - входить до структури Агропромислової Групи Арніка (АПГ Арніка), яка є найбільшим виробником та експортером органічної сільськогосподарської продукції в Україні та Європі за обсягом земельного банку. Діяльність АПГ Арніка здійснюється у відповідності із високими стандартами органічного виробництва та збуту ЄС, Швейцарії, Канади, США та Японії. За органічною агротехнологією АПГ Арніка обробляє понад 18 тис га в Полтавській та Черкаській областях, та щорічно отримує біля 50 тис т валового збору органічної сільськогосподарської продукції (сої, кукурудзи, соняшнику, льону, гірчиці, проса, технічних конопель, тощо) та експортує свою продукцію у понад 25 країн світу.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация