Новости

Активного розмноження, розселення гризунів на полях озимини не відмічається - Держспоживслужба

Активного розмноження, розселення гризунів на полях озимини не відмічається - Держспоживслужба
В першій декаді січня спостерігалась різка зміна погодних умов. Тепла погода, що трималась у першій половині звітного періоду, змінилась на морозну погоду з сильними поривами вітру, опадами у вигляді дощу та снігу. Погодні умови звітного періоду не сприяли поширенню та живленню мишоподібних гризунів у відкритих стаціях.

Обстеженнями, які були проведені на полях озимих зернових та ріпаку, виявлено, що щільність гризунів не перевищувала економічного порогу шкідливості та становила 1-3 жилих колоній на гектарі, у багаторічних травах, неорних землях, садах, лісосмугах обліковували 1-3, макс. 4-6 жилих колоній на гектарі у Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Чернівецькій областях. Активного розмноження, розселення не відмічається.

Інтенсивність подальшого розвитку та поширення, а також рівень шкідливості гризунів будуть визначатися насамперед, погодними умовами та ефективністю винищувальних заходів.

Повсюди в зерносховищах усіх форм власності проводяться обліки комірних шкідників. За результатами перевірки зерносховищ у господарствах Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської областях виявлено зараженість насіннєвого та фуражного зерна комірними довгоносиками, борошняним хрущаком, зерноїдом, що вимагає його знезараження дозволеними препаратами для боротьби зі шкідниками запасів або знешкодження комах шляхом провітрювання під час морозу.

В Тернопільській області фітосанітарною експертизою насіння продовольчої пшениці, ярого ячменю, кукурудзи, гречки та сої виявлено ураження бактеріозом - 0,4-1,7%, фузаріозом-1,3-3,6% та 2,9% грибними патогенами (гельмінтоспоріоз, ринхоспоріоз, фузаріоз, плісняві гриби).

Визначення комплексу збудників хвороб у насінні ярих зернових та зернобобових культур уможливлює своєчасний вибір протравників відповідного спектру фунгітоксичної дії та проведення ефективного оздоровлення насіння до сівби, йдеться в повідомленні Держспоживслужби.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация