Новости

Новини про покупку Китаєм великого обсягу українського зерна не утримали падіння цін на кукурудзу

Новини про покупку Китаєм великого обсягу українського зерна не утримали падіння цін на кукурудзу
Новини про покупку Китаєм великого обсягу української кукурудзи не змогли утримати ціни на внутрішньому ринку від падіння.

"Імпортери в Китаї закупили від 10 до 12 партій української кукурудзи у форматі Panamax для постачання у листопаді/грудні", - сказав сінгапурський трейдер міжнародної компанії з торгівлі зерном, маючи на увазі розмір судна, місткість якого зазвичай перевищує 60 тис. тонн зерна. "Україна на даний момент є найдешевшим джерелом кукурудзи", - сказав трейдер.

"Я не можу назвати вам обсяги, але я знаю, що багато (трейдерів) це зробили, і це хороша тенденція (для української кукурудзи)", - сказав представник уряду.

Закупівельні ціни на зернові протягом звітного тижня знизилися практично за всіма позиціями. Найбільше подешевшала кукурудза, пропозиція якої на ринку збільшується на тлі жнив. Ціни знизилися як на лінійних, так і в портових елеваторах.

На ціни тисне велика пропозиція зерна від аграріїв та відсутність постійних покупців.

На ринок України повернувся валютний фактор. Національний Банк України скасував фіксований курс гривні та повернувся до механізму плаваючого курсу, який існував до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, з певними застереженнями. Поки що це на цінах експортерів не далося взнаки, але найближчим часом, швидше за все, трейдери закладатимуть валютні ризики в ціни контрактів, що може чинити додатковий тиск на ціни всередині країни.

Закупівельні ціни трейдерів на кукурудзу нового врожаю на умовах СРТ, порти Рені/Ізмаїл за тиждень знизилися на 10 дол. США/тонна.На західному кордоні ціни також зменшилися.
На FOB порти Дунаю ціни на кукурудзу за тиждень знизилися на 2-3 дол. США/тонна.

Детальніше в АГРО+Зерно.
Потрібні ціни на зернові та інформація про тенденції на ринках?
Пишіть: [email protected]
Телефонуйте: +380 675964652 (WhatsApp, Viber, Telegram).
Середні закупівельні ціни на зернові

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация