Новости

Відсутність переробних потужностей та сучасної інфраструктури зі зберігання овочів є проблемою для виробників овочів Вінничини

Відсутність переробних потужностей та сучасної інфраструктури зі зберігання овочів є проблемою для виробників овочів Вінничини
На Вінниччині у поточному році сільськогосподарські підприємства збільшили площі під овочами удвічі, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров, передає Укрінформ.

"У поточному році намітилась тенденція до збільшення площ безпосередньо в сільськогосподарських підприємствах. Вони збільшили площі під овочевими культурами у два рази. Причиною цього став дефіцит овочевої продукції на ринку України", - сказав Сідоров.

За його словами, сільгосппідприємства збільшили площі під цибулею, помідорами та баштанними культурами. Цьогоріч у промислових обсягах були висаджені перець і баклажани.

В агропідприємствах, де використовувалось зрошення та повний комплекс системи живлення і захисту рослин, отримані високі врожаї. В окремих підприємствах урожайність цибулі та моркви досягла 80 тонн з гектара.

Водночас, зазначив посадовець, проблемою для виробників овочів області залишається відсутність переробних потужностей та сучасної інфраструктури зі зберігання овочевої групи. Багато сільгоспвиробників, які планують займатися вирощуванням овочів у перспективі, стурбовані цими питаннями. Позаяк сезонність у формуванні ціни на овочі відіграє дуже важливу роль у рентабельності овочівництва.

Останнім часом на Вінниччині овочевими культурами по всіх категоріях господарств, включаючи домогосподарства, зайняті в середньому 23 тис. га. Особливістю вирощування овочів в області є те, що понад 98% - це площі в домогосподарствах і лише 2% - в сільськогосподарських підприємствах, включаючи фермерські господарства.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация