Новости

Цибуля. Аграрії України зібрали 877 тис тонн. Чи чекати суттєвого подорожчання?

Цибуля. Аграрії України зібрали 877 тис тонн. Чи чекати суттєвого подорожчання?
Українські аграрії зібрали 877 тис. тонн цибулі, йдеться в повідомленні Мінагрополітики.

Також господарства зібрали: помідорів - 1,4 млн тонн, капусти - 1,3 млн тонн, моркви - 810 тис. тонн, буряку - 766 тис. тонн.

Як повідомляла "Агро Перспектива", значного підвищення цін на основні продукти "борщового набору" у цьому сезоні очікувати не варто.

"Є класичні овочі "борщового набору" - картопля, морква, буряк, цибуля, капуста. Ми упевнені, що пік цін на ці продукти ми уже пройшли, й до цього повертатися не будемо", - сказав перший заступник міністра агропоітики Тарас Висоцький.

Високі ціни минулого року і до середини поточного Висоцький пояснив тим, що у 2022 році через російську окупацію було тимчасово втрачено частину Херсонщини і Запорізької області, де активно вирощують овочі. А оскільки це був кінець лютого - не встигли в інших регіонах аграрії їх посадити.

Цього року, за його словами, ситуація інша, оскільки фермери в Центральній і Західній Україні збільшили обсяги. Більше того, фермери підтверджують готовність наступного року продовжувати вирощувати по всій Україні в разі необхідності.

"Об‘єми виробництва цих овочів дають упевненість, що уже таких рекордних цін точно не буде. Є певна споживча інфляція, пов‘язана з тим, що зберігання коштує грошей. Зрозуміло, що на кілька відсотків щомісяця вони будуть дорожчати, тому що є витрати на зберігання. Але якихось рекордних ажіотажних цін не передбачається", - підсумував Висоцький.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация