Новости

Близько 1,84 мільйона людей у ​​секторі Газа відчувають надзвичайно критичний рівень гострої нестачі продовольства

Близько 1,84 мільйона людей у ​​секторі Газа відчувають надзвичайно критичний рівень гострої нестачі продовольства
Відповідно до нового звіту, опублікованого Інтегрованою класифікацією етапів продовольчої безпеки (IPC), близько 1,84 мільйона людей у ​​всьому секторі Газа відчувають надзвичайно критичний рівень гострої нестачі продовольства через триваючі бойові дії, які вже призвели до переміщення майже 2 мільйонів людей, знищили 70 відсотків посівних полів , знищили засоби до існування та місцеві системи виробництва продуктів харчування. , призвело до колапсу медичних послуг і серйозно обмеженого гуманітарного доступу та комерційної діяльності. Гостре недоїдання також на серйозному рівні - у десять разів вище, ніж до ескалації бойових дій.

Відповідно до нової доповіді IPC, близько 133 000 людей, або 6 відсотків населення, зараз відчувають катастрофічну нестачу продовольства. Очікується, що з листопада 2024 року по квітень 2025 року це число зросте приблизно до 345 000 осіб, або 16% усього населення.

Через рік конфлікту ризик голоду залишається високим у всьому секторі Газа, і все більше людей, ймовірно, зазнають гострого голоду, оскільки конфлікт посилюється та наближається зима.

Незначне зниження рівня продовольчої безпеки, яке спостерігалося в поточний період аналізу (вересень - жовтень 2024 р.), в основному пояснюється різким збільшенням гуманітарної допомоги в Північній Газі, місті Газа, мухафазах Дейр-ель-Балах і Хан-Юніс у період з травня по серпень. 2024. Це незначне покращення буде короткочасним, враховуючи триваючі бойові дії та припинення гуманітарної та комерційної діяльності, що спостерігаються з вересня, що, ймовірно, призведе до збільшення кількості людей, які страждатимуть від гострої нестачі їжі та гострого недоїдання взимку.

Зараз пріоритетом ФАО є відновлення місцевого виробництва продуктів харчування та відновлення наявності високопоживних продуктів харчування в Газі, особливо з огляду на майбутній зимовий сезон, який характеризується низькими температурами та збільшенням кількості опадів, що зазвичай призводить до погіршення продовольчої безпеки та ситуації з харчуванням. через сектор Газа.

Як і інші організації Організації Об‘єднаних Націй та гуманітарні організації, ФАО зіткнулася з матеріально-технічними проблемами та проблемами безпеки, зокрема через обмеження на переходах та порушення законності та порядку в Газі, що обмежує доставку життєво важливої ​​сільськогосподарської допомоги. Гострий дефіцит сільськогосподарських ресурсів значною мірою перешкоджає місцевому виробництву, роблячи значущу посадку та сільськогосподарську діяльність майже неможливими.

"Щоб приборкати гострий голод і недоїдання, ми повинні діяти зараз - негайно припинити бойові дії, відновити гуманітарний доступ, щоб доставити критично важливу продовольчу допомогу та сільськогосподарські ресурси вчасно до майбутнього сезону посіву озимих культур, який уже розпочався - щоб дозволити їм вирощувати їжу", - сказала заступник генерального директора ФАО Бет Бехдол.

"Одної лише гуманітарної допомоги недостатньо. Людям потрібна свіжа, поживна їжа. Щоб змінити ситуацію, нам також потрібно підтримати фермерів, щоб вони продовжили та відновили виробництво продуктів харчування, а також потік імпортних продовольчих та непродовольчих товарів", - додала вона.

ФАО глибоко стурбована значними втратами худоби, яка є необхідною для існування та виживання людей у ​​Газі. Одним із ключових пріоритетів Організації є захист 30 000 овець і кіз, що становить приблизно 40 відсотків від загальної кількості живих. Вигодовуючи цих тварин, можна забезпечити достатньо молока для всіх дітей Гази.

Станом на 29 вересня 2024 року ФАО роздала корми понад 4400 власникам худоби в Рафаху, Хан-Юнісі та Дейр-ель-Балаху, а також ветеринарні набори приблизно 2400 сім‘ям пастухів.

ФАО готова доставити більше необхідних товарів - додаткові корми, пластикові листи для теплиць, пластикові резервуари для води, вакцини, енергоблоки та притулки для тварин - щойно доступ, безпека та умови пересування будуть відновлені.

Відповідно до останнього термінового заклику ООН на період з квітня по грудень 2024 року, ФАО шукає близько 40 мільйонів доларів США для надання негайної та екстреної допомоги, включаючи розподіл кормів для тварин і медичних засобів, заміну худоби, яка загинула, і надання підтримки вразливим фермерам і худобі. пастухи як у Газі, так і на Західному березі. Наразі ФАО вдалося отримати приблизно 2,25 мільйона доларів, йдеться в повідомленні ФАО.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация