Новости

Технічна сіль за завищеною ціною: у Чернівецькій області БЕБ упередило розтрату 8,8 млн грн

Технічна сіль за завищеною ціною: у Чернівецькій області БЕБ упередило розтрату 8,8 млн грн
Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки України у Чернівецькій області встановили, що дочірнє підприємство однієї з державних компаній уклало договір на закупівлю технічної солі, яка використовується у зимовий період.

Документи, подані в складі тендерної пропозиції учасника закупівлі, не відповідали кваліфікаційним вимогам щодо якості товару. Сертифікати відповідності та якості були некоректними, а їх переклад - неавтентичними. Окрім того, учасник закупівлі долучив документи з ймовірними ознаками підроблення.

Водночас ціна товару була завищена орієнтовно на 20% від ринкової вартості. Однак посадовці визначили учасника переможцем закупівлі та уклали з ним договір поставки.

Аналітики ТУ БЕБ скерували до підприємства-замовника лист з рекомендацією про вжиття заходів з усунення виявлених порушень норм законодавства.

За результатом розгляду рекомендації замовник та постачальник розірвали раніше укладений договір.

Довідково: відповідно до вимог Закону України "Про публічні закупівлі", замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, якщо учасник процедури закупівлі не відповідає кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям, встановленим у тендерній документації замовника.

https://esbu.gov.ua/news/tekhnichna-sil-za-zavyshchenoiu-tsinoiu-u-chernivetskii-oblasti-beb-uperedylo-roztratu-88-mln-hrn

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация