Новости

15 жовтня. Яскраві події та свята дня. Міжнародний день сільських жінок

15 жовтня. Яскраві події та свята дня. Міжнародний день сільських жінок
15 жовтня чимало свят, але окремо хочеться звернути увагу на Міжнародний день сільських жінок.

Міжнародний день сільських жінок

Те, що лягає на плечі деяких наших жінок, то з чим вони інколи віртуозно справляються, приводить багатьох представників протилежної статі в почуття глибокого здивування і поваги. Це ми, як правило, розмірковуємо про представниць населення міських районів, а що говорити про жінок, яким випало щастя проживати поза міських зручностей і широкої інфраструктури?
У сільських районах нашої держави проживає близько 30-35% від загального числа населення, серед яких близько 50-60 % складають жінки. Найчастіше на їхні плечі лягають не тільки турботи про сім‘ю і виховання підростаючого покоління, а й турботи по будинку, домашньому господарству, робота і безліч інших турбот, про які навіть і не підозрюють ті, хто проживає в містах, де за великим рахунком "все під рукою".
Враховуючи найважливішу роль сільських жінок та їх безцінний внесок у прискорення розвитку всієї економічної галузі і зокрема сільського господарства, забезпечення і підвищення продовольчої безпеки і благополуччя сільських регіонів, на 76-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яке, за даними проекту DilovaMova.com, відбулося 18-го грудня 2007-го року, було прийнято рішення офіційно оголосити 15-те жовтня Міжнародним днем сільських жінок і відзначати його щорічно, починаючи з 2008-го року. Резолюція A/RES/62/136.
У більшості сучасних країн і країн, що розвиваються, сільські жінки грають вирішальну і координуючу роль у вирощуванні продовольчих сільськогосподарських культур і в значній частині галузі сільськогосподарського виробництва, тваринництва, птахівництва. Вони не тільки забезпечують свої сім‘ї продуктами, водою і енергоносіями, але також беруть активну участь у несільськогосподарської діяльності, що має величезне значення для забезпечення надійних засобів для існування та продовольчої безпеки своїх власних домашніх господарств. Їх турботи по догляду за дітьми, літніми людьми і навіть хворими, і немічними, гідні найглибшої поваги, йдеться в публікації Ділова Мова.

Всесвітній день боротьби з раком грудей
Всесвітній день боротьби з раком грудей проводиться щорічно 15 жовтня. Приурочені до цього дня заходи проходять у більш ніж 44 країнах світу.

Всесвітній день миття рук
Організація Об‘єднаних Націй і, зокрема, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) оголосили 15 жовтня "Всесвітнім днем миття рук". Як відзначають експерти ООН та ВООЗ, миття рук рятує тисячі дитячих життів щодня.

Міжнародний день білої тростини
Міжнародним святом "День білої тростини" визнано ще в 1969 р. в Коломбо (США). Це відбулося на загальних зборах Міжнародної федерації сліпих, яку надалі змінив Всесвітній союз сліпих.

Свята та дні пам‘яті 15 жовтня

Європейський день здоров’я молочної залози
Всесвітній день студента (Спочатку це був Національний день студентів в Індії, присвячений дню народження Авула Пакіра Джайнулабдіна Абдул Калама Марайкайяра - індійського вченого і державного діяча, президента Індії з липня 2002 по липень 2007. У 2010 році Організація Об’єднаних Націй оголосила 15 жовтня "Всесвітнім днем студентів ")
День Ади Лавлейс (Англійський математик, народилася 10 грудня 1815 року. Відома насамперед створенням опису обчислювальної машини, проект якої був розроблений Чарльзомом Беббіджем. Одна з перших програмістів)
День Матері в Малаві
День бабусі та дідуся в Чилі
День вчителя в Бразилії
День евакуації в Тунісі
День озеленення на Шрі-Ланці
День пам’яті Короля Отця в Камбоджі
День пам’яті дітей, які померли немовлятами і ненародженими
День пам’яті про втрату дитини під час вагітності або новонародженого (відзначається в Огайо, США, в Канаді, Великобританії та Італії)
День працівників фармацевтичної і мікробіологічної промисловості в Білорусі
День тигра
День фармацевта або День аптекаря (Дата на 2024 рік. Pharmacy Technician Day вперше був схвалений Асоціацією викладачів-техніків фармації, Американською асоціацією аптечних техніків і Радою з сертифікації техніків-аптекарів в 2015 році. Відзначається в третій вівторок жовтня з 1991 року)
Національний день грибів в США
Національний день людей з обмеженими можливостями в Болівії
Національний день шаурми в Канаді
Національний латиноамериканський день боротьби зі СНІДом в США
Річниця перевороту 1987 року в Буркіна-Фасо
Ртвелі в Грузії (груз. რთველი. Це старовинне сімейне свято збору врожаю винограду, якому більше 8 тис. років. Воно не має конкретної дати і відзначається ближче до середини осені на рівні конкретних виноградарів)
Тиждень здоров’я школярів і Національний тиждень боротьби з ожирінням в Південній Африці

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация