Новости

Мінагро запропонувало Світовому банку реалізувати спільно проект з насінництва

Мінагро запропонувало Світовому банку реалізувати спільно проект з насінництва
Міністр аграрної політики Віталій Коваль запропонував представникам Світового банку спільно реалізувати проект щодо українського насінництва, яке може розвиватися виключно на зрошених землях, йдеться в повідомленні Мінагро.

Деталі не вказані.

Загальне виробництво насіння в Україні оцінюється у 2,7 млрд USD, включаючи кондиційне на суму близько 1 млрд USD. При цьому частка насіння зернових, бобових та олійних від загального кондиційного насіння складає 90-95 %, тобто 0,9-0,95 млрд дол. США, згідно інформації ІАЕ.

Решта - насіння "для власних потреб" або насіння фермера - оцінюється у 1,7 млрд USD. З них близько половини вартості - 0,8-1,0 млрд USD складає насіння зернових, зернобобових та олійних культур.

В грошовому виразі частка насіння зернових, зернобобових та олійних культур складає близько 70% від загальних витрат на насіння.

Коваль зустрівся з делегацією Світового банку на чолі з операційним менеджером у справах країн Східної Європи Кевіном Томлінсоном.

Сторони обговорили питання реалізації проектів співпраці із Світовим банком, а також стан іригаційного сектору України та перспективи його розвитку.

Коваль зазначив, що створення ефективної системи зрошення, а також допомога аграріям у прифронтових територіях - головні пріоритети Мінагрополітики. Міністр зауважив, що наразі складна ситуація на сході і півдні України, але і в інших областях є проблеми із забезпеченням вологою сільськогосподарських земель.

"Розвиток системи зрошення - національний пріоритет України. Чим швидше система меліорації буде створена і запрацює, вода дійде до фермерів, тим швидшим відновиться агросектор, а Україна зможе посилити внутрішню і зовнішню продовольчу безпеку", - наголосив Коваль.

Зі свого боку Кевін Томлінсон відзначив ефективність співпраці Світового банку з Україною, зокрема, прогрес у створенні організацій водокористувачів. Він також зазначив, що Світовий банк націлений на подальшу підтримку і допомогу українському агросектору, в тому числі, щодо створення плану розвитку іригаційної системи.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация