Новости

"Сингента" в Україні збільшила страхові виплати по програмі індексного страхування в 10 разів в сезоні 2024

"Сингента" в Україні збільшила страхові виплати по програмі індексного страхування в 10 разів в сезоні 2024
"Сингента" в Україні у партнерстві зі страховою компанією "ІНГО" збільшила страхові виплати по програмі індексного страхування в 10 порівняно з 2023 роком, йдеться в релізі компанії.

За результатами програми "МетеоЗахист" у сезоні-2024 аграрії отримали сумарно 231 млн грн страхових виплат - це найвищий показник компенсацій за весь час роботи програми з 2016 року.

Зміна клімату продовжує створювати виклики для сільського господарства, про що свідчить пошкодження посівів, спричинене сильною посухою та спекою, в українських господарствах у сезоні 2024 року. Однак програма індексного страхування від "Сингента" у партнерстві з "ІНГО" дозволила 349 господарствам частково зменшити збитки від цих несприятливих погодних умов, продемонструвавши важливість інноваційних фінансових рішень для підвищення стійкості сільського господарства до змін клімату.

"Цього сезону покриття "МетеоЗахист" розширилося на 88% - до 502 000 га. Через несприятливі погодні умови розмір компенсацій збільшився вдесятеро, а середній рівень відшкодування склав 52%. Ми підтримуємо українських фермерів, навіть у прифронтових зонах, агротехнологічними інноваціями, сервісами та унікальними фінансовими продуктами. При купівлі продукції "Сингента" кожен клієнт має можливість безкоштовно оформити заявку на участь у нашій страховій програмі", - зазначає Роман Хрипко, керівник напряму "Фінансові програми та страхові рішення" компанії "Сингента".
Основні культури по страхових виплатах у сезоні-2024 - це кукурудза та соняшник із загальною площею посівів 335 тис. га і сумою компенсації 225 млн грн. Агровиробники застрахували посіви соняшнику та кукурудзи у 1039 анкетах, серед них 1033 анкети з відшкодуванням 99 %, а 386 - з виплатами 100%.

Програма "МетеоЗахист" охоплює всю територію України, включно з підконтрольними їй територіями поблизу зони бойових дій, де фермери стикаються з найбільш гострою потребою у гнучких, ефективних та надійних фінансових і страхових рішеннях.
Хрипко повідомив, що майже 50 % від загальної суми компенсації припали на фермерські господарства у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

"Дуже важливо мати надійні фінансові механізми, які допомагають аграріям втримати стабільність навіть в умовах непередбачуваних погодних катаклізмів. Завдяки співпраці з "Сингента" і використанню передових індексних методів страхування, ми можемо чітко фіксувати ризики, такі як посуха, і надавати аграріям дієві інструменти для мінімізації збитків. Фіксація збитку спрацьовує автоматично, коли погодні індекси перевищують заздалегідь визначені порогові значення. Тож фермери отримують страхове відшкодування швидше, ніж за звичайного процесу врегулювання збитків. Цього сезону маємо рекордну кількість заявлених подій - обсяг роботи дуже великий, проте всі зобов‘язання "ІНГО", як завжди, будуть виконані. До речі, особливо показовим є те, що значна частина компенсацій припала на господарства з прифронтових областей, де сільське господарство стикається з найбільшими викликами", - коментує Руслан Зимовець, керівник відділу агропромислового страхування компанії "ІНГО".

У сезоні-2024 "МетеоЗахист" пропонував страхування для посівів соняшнику, зернової групи, кукурудзи та ріпаку від трьох погодних ризиків, а саме посухи, спеки і зливи. Ключовий період роботи програми - фази цвітіння та наливу зерна. Наразі автори програми погоджують умови "МетеоЗахист"-2025 для підтримки агровиробників надалі.

Об‘єктивний, ефективний і персоналізований підхід "МетеоЗахист" зробив "Сингента" лідером на ринку індексного страхування в Україні. Ця інноваційна програма є прикладом того, як сучасне агрострахування може ефективно захистити фермерів, стабілізувати виробництво продовольства та підвищити економічну стійкість аграрного сектора.

Що таке індексне страхування?

У центрі механізму програми знаходиться індекс - спеціальний показник, що характеризує вплив інтенсивності певного ризику на врожайність культури. Межове значення цього показника характеризує настання страхового випадку і відповідає критичній втраті врожайності для сільгоспвиробника, котра визначається ще під час розробки страхового продукту. Індекс повинен дуже точно показувати, як саме певний ризик впливає на врожайність культури, і це переважно залежить від якості розробки страхового продукту, а саме даних, математичної моделі тощо.

Важливо розуміти, що індекс не завжди може показувати абсолютно точні дані про стан поля, він відображає загальну тенденцію. В підсумку можуть бути випадки, коли індекс показує виплату, а врожайність при цьому хороша або ж навпаки. Однак у рамках програми "МетеоЗахист" точка метеоданих для фіксації індексу є ділянкою 6 х 8 км, що вважається цілком прийнятною площею для страхування від спеки або посухи. Адже ці погодні явища охоплюють порівняно велику територію.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация