Новости

Потрібно розвивати інфраструктуру зрошування для стабільних врожаїв - губернатор Черкаської області

Потрібно розвивати інфраструктуру зрошування для стабільних врожаїв - губернатор Черкаської області
Щоб мати стабільні врожаї, нам потрібно, серед іншого, розвивати інфраструктуру зрошування. Комбінувати всі доступні інструменти. Залучати ресурс, зокрема і міжнародних партнерів, висловив думку під час ІІІ Меліоративного форуму губернатор Черкаської області Ігор Табурець.

"Як аграрна область маємо працювати за себе і за тих, хто не може цього робити через російських окупантів, - наголосив Табурець. - Наші аграрії щоразу демонструють свою міць. Спільно ми шукаємо ефективні рішення для подолання викликів часу. На прямому зв‘язку з Мінагрополітики. Щоб мати стабільні врожаї, нам потрібно, серед іншого, розвивати інфраструктуру зрошування. Комбінувати всі доступні інструменти. Залучати ресурс, зокрема і міжнародних партнерів".

Перша організація водокористувачів (ОВК "Перша" в межах Трушівської зрошувальної системи в Черкаській області) була зареєстрована півтора року тому, 09 грудня 2022 року. З цього часу кількість організацій водокористувачів зросла до 43.
Ці організації створені в 12 областях та об‘єднують понад 120 агровиробників, а територія обслуговування ОВК більше 230 тис гектарів.
Найбільше ОВК створено в Черкаській області - 15 та в Одеській - 9. У Полтавській - 5, Дніпропетровській - 3, Житомирській та Київській - по 2, по одній у Вінницькій, Миколаївській, Чернігівській, Кіровоградській, Харківській та Херсонській. Модернізація систем зрошення та осушення дозволить їм щонайменше подвоїти площі земель під поливом, відновити роботу дренажних систем та отримувати більше врожаю.
Після знищення російськими окупаційними військами Каховської ГЕС Україна втратила можливість проводити зрошення з Каховського водосховища. Це значно вплинуло на загальну площу поливу в 2023 році, зменшивши її до 133,6 тис. га проти 308 тис га у 2022 році.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация