Новости

Жарка та спекотна погода погіршує умови формування врожаю пізніх культур

Жарка та спекотна погода погіршує умови формування врожаю пізніх культур
За спостереженнями науковців Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН жарка та спекотна погода погіршувала умови для формування врожаю пізніх сільськогосподарських культур. Надзвичайно високий рівень середніх добових температур та стрімке накопиченню ефективного тепла, кількість якого вже значно перевищила середні багаторічні показники, були несприятливими для формування повноцінного врожаю пізніх культур та обумовлювали скорочення тривалості міжфазних періодів.

У соняшника на більшості площ Одеської області триває фаза "налив насіння", місцями у південно-західних районах насіння досягло біологічного дозрівання. Діаметр кошиків у південно-західних районах становить 14-17 см, у центральних та північних районах - 9-11 см. Через посушливі умови у соняшнику відмічалось передчасне пожовтіння та всихання листків не лише нижнього, а й середнього та верхнього ярусів. З кожним спекотним днем все інтенсивніше втрачається волога і таких незадовільних площ вже спостерігається на більшій частині території Одеської області.

Обстеження посівів культури у господарствах Дніпропетровської області свідчить, що у рослин пізніх строків сівби через аномально високі температури та відсутність опадів на качанах можлива череззерниця. Через аномально спекотну погоду з відсутністю опадів кукурудза вдень втрачає тургор, листки скручуються, вночі тургор відновлюється. Враховуючи гідротермічні умови і фактичний розвиток станом на 17 липня у більшості районів області стан посівів кукурудзи можна охарактеризувати, як критичний.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация