Новости

Ще на кілька українських продуктів може спрацювати "екстренне гальмування" експорту до ЄС

Ще на кілька українських продуктів може спрацювати "екстренне гальмування" експорту до ЄС
Україна наблизилась до лімітів на постачання до Євросоюзу курятини, кукурудзи й меду. Про це заявив єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський.

З цих категорій найближче всього до перевищення квот знаходиться мед: експорт цього продукту сягає 89% від ліміту. Якщо казати про кукурудзу та курятину, то тут показники становлять 67% та 59% відповідно.

Зазначимо, що за чинним регламентом передбачається механізм "екстреного гальмування" для окремих категорій продуктів.

Він повинен спрацювати автоматично, якщо обсяги імпорту досягнуть середньорічного імпорту, зареєстрованого між 1 липня 2021-го та 31 грудня 2023 року.

Раніше повідомлялось про екстрене введення Євросоюзом мита на імпорт з України двох видів агропродукції - цукру та яєць. Ці кроки роблять заради того, щоб заспокоїти європейських фермерів.

Нагадаємо, у травні ЄС схвалив продовження "торговельного безвізу" для України до 5 червня наступного року. Регламент включав до себе два захисні механізми, покликані відстоювати інтереси європейських виробників. Один з них передбачає у разі необхідності запровадження квот на деякі товари. Мова, зокрема, про птицю, яйця, цукор, кукурудзу і мед, пише УНІАН.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация