Новости

Виробництво пшениці у світі в 2023 прогнозується на рівні 785,1 млн тонн - ФАО

Виробництво пшениці у світі в 2023 прогнозується на рівні 785,1 млн тонн - ФАО
Обсяг виробництва пшениці у світі в 2023 році прогнозується на рівні 785,1 млн тонн, що практично відповідає показнику минулого місяця, але на 2,2 відсотка (18 млн тонн) нижче за минулорічний рівень. Переглянуто у бік зниження прогнози щодо Європейського союзу та Казахстану, де затяжні несприятливі погодні умови наприкінці сезону призвели до зниження врожаю порівняно з прогнозами. Це зниження прогнозів переважило підвищення прогнозів виробництва щодо Іраку та США у зв‘язку з очікуваними високими врожаями.

На 2023 рік виробництво фуражного зерна у світі оцінюється на рівні 1 510 млн тонн і залишено без змін, що, як і раніше, на 2,7 відсотка (38,8 млн тонн) більше за валове виробництво минулого року. Однак на рівні країн відзначається низка помітних змін. Головна переглянута позиція цього місяця відноситься до Китаю, де збільшення посівних площ порівняно з колишніми прогнозами дозволило підвищити прогноз урожаю на 4 млн тонн.

Виходячи з опублікованих нещодавно офіційних даних, збільшено прогнози виробництва з більшості країн Західної Африки. Поряд із цим переглядом у бік підвищення були значною мірою переглянуті прогнози виробництва кукурудзи та сорго щодо Сполучених Штатів Америки у зв‘язку із затяжними несприятливими погодними умовами, а також щодо Європейського союзу, де види на врожай кукурудзи були знижені у зв‘язку із посушливими умовами у його східній частині, йдеться у повідомленні ФАО.

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация