Статьи

Дрони для сільського господарства та якими вони бувають 

Дрони для сільського господарства та якими вони бувають 

Дрони для сільського господарства та агродрони стали активно використовуватися останні роки. Такі літальні пристрої відрізняються потужністю та функціональністю. Мотори дронів агрономічної сфери мають великі габарити, як і БПЛА. Для яких цілей використовують габаритні дрони, розглянемо далі.


Для виконання яких завдань використовують сільськогосподарські дрони

Серед причин, за якими у сільському господарстві використовують безпілотні літальні апарати, виділяють наступні:

  • моніторинг полів;
  • оптимізація землекористування;
  • заповнення карт даними;
  • моніторинг водних ресурсів.

Моніторинг полів

Агродрони здатні проводити аеріальний моніторинг стану багатьох сільськогосподарських культур. Для цього у конструкції наведених літальних апаратів є високоякісні камери та сенсори. 

 

За допомогою цього обладнання дрон виявляє проблеми та хвороби рослин. Завдяки отриманим даним., агрономи можуть з'ясувати стресові умови, у яких знаходяться сільськогосподарські рослини та поліпшити їх. 

Оптимізація землекористування

Сільськогосподарські дрони допомагають ефективно використовувати земельні ресурси. За допомогою виконаних дроном фото та відео, агрономи створюють стратегії розсадки рослин, оптимізують використання рідкісних добрив. Все це дозволяє зменшити ризик утворення ерозії на С/Г культурах.

Заповнення карт даними

Агродрони здатні створювати детальні карти полів з високою роздільною здатністю. Це дозволяє фермерам краще розуміти фактори, які впливають на урожайність. У кінцевому результаті, агрономи приймають більш обґрунтовані рішення щодо посадки сільськогосподарських культур та процесу їх вирощування. 

Моніторинг водних ресурсів 

Деякі безпілотні літальні апарати, у конструкції яких є потужний сервопривод дрона та тепловізійна камера, дозволяють виявляти нерівномірності поливу чи протікання в системах поливу. Незамінні помічники у сільському господарстві. 

Характеристики С/Г дронів

Вони відрізняються довгим часом польоту. Оскільки апараті мають потужні акумулятори та достатній запас енергії для тривалих польотів. Також ці БПЛА оснащені камерами з високою роздільною здатністю, щоб забезпечити точний моніторинг й аналіз певних територій. 

 

Також БПЛА для агросфери стійкі до впливу різноманітних погодних умов, у тому числі: вітру та дощу. 

 

Ці пристрої з кожним днем стають все більш важливим інструментом для кожного фермера. З їх допомогою збільшується ефективність виробництва та стає меншим негативний вплив на довкілля. 

 

Отзывы посетителей:
(Следующие отзывы принадлежат опубликовшим их посетителям. Сайт не несет ответственности за содержание комментариев.)

Еще нет отзывов. Будьте первым!

Написать отзыв
Забыли пароль? Регистрация